Twee eerste prijzen voor

Op donderdag 16 januari jongstleden is onze chef-kok Edwin Hollanders voor de derde keer op rij in de prijzen gevallen. In Amsterdam tijdens de Horecava wist hij zowel de overwinning bij de kinder- als vak-jury binnen te slepen.


De opdracht was dit jaar een typisch Hollands en hartige pannenkoek te bakken. Edwin koos voor een pannenkoek op zuurdesembasis met speculaaskruiden. Hij heeft zich laten inspireren door de klassieke combinatie van pannenkoek met snert. Wist de erwtensoep te ontleden en deze vervolgens te verwerken als topping voor zijn pannenkoek. Edwin presenteerde zijn pannenkoek dan ook onder de naam ‘Hollanders kan het niet’.

Hij maakte gebruik van spruitjes, Livar buikspek en zuurkool in appelsap gekookt. Dat deze combinatie ook bij de kinderjury in de smaak viel was erg verassend. De vakjury was unaniem en zeer lovend over de pannenkoek van Edwin die ze beschreven als een pannenkoek waarbij niet alleen alle individuele ingrediënten en smaken klopten maar in combinatie met elkaar een ware smaakexplosie zijn.

In 2017 werd Edwin derde, vorig jaar tweede en dit jaar mocht hij zelfs 2 eerste prijzen mee naar Venray meenemen. Oftewel De Perdstal is echt het beste pannenkoekenrestaurant van Nederland.  Kleiner Lekkerste Pannenkoek Uitslag 93A4946  Kleiner Lekkerste Pannenkoek Wedstrijd 93A4710